keskiviikko 13. marraskuuta 2013

E viva Espana!

Teimme toissaviikolla ensimmäisen reissumme manner-Espanjaan. Kohteena oli "perisuomalainen" Costa del Sol (ja siellä Benalmadena). Voin myöntää, että mulla oli pieni häivähdys asenneviasta kohdetta kohtaan- luulin, että se on suomalaisten kansoittama turistirysä, kojua kojun vieressä jne. Vaan kuinkas sitten kävikään... meinasin jäädä sinne! Kuopuskin hoki loppulomasta Miehelle, että "ei kun me jäädään äitin kans tänne..." (ihan tässä meidän kesken voin suputtaa korvaasi, että kyllä minä kattelin ennen reissua netistä Suomalaisen koulun sivuilta avoimia työpaikkoja... tulos nolla)


Loman lopulla ajattelin itsekseni, että en todellakaan ihmettele kuinka sankoin joukoin muunmuassa suomalaiset sinne muuttavat/viettävät pitkiä aikoja. Siis hei kamoon, jos voi valita viettääkö täällä luita jomottavia kuukausia vai nauttiiko vetreästä kropasta auringon lämmössä, niin.......... ;) Paljonhan siellä on eläkeikäisiä muuttolintuja, mutta kuulin eräästä suomalaisesta perheestäkin joka oli myynyt omaisuutensa ja muuttanut tuonne. Olivat ensin vuoden virkavapaalla ja tekivät Suomalaisessa koulussa keikkaa ja kun saivat vakkarityöt, niin jäivät sinne. Palkka on hieman alempi kuin Suomessa, mutta niin on verotuskin alhaisempi. Ja ruuan hinta marketeissa........ huh.....se kyllä hieman kirpaisi, kun katseli hintoja.......... En ole enää nykyään ihan niin kärkkäästi heti toteamassa, että kyllähän meillä veroille saa vastinetta esim. julkisen sektorin palveluissa. Melko heikoissa kantimissa se ainakin täällä meillä tuntuu olevan ajoittain ;)

Se tunne, kun aurinko lämmittää luita ja ytimiä (kirjaimellisesti)- en kyllästy siihen koskaan. En kotimaassa enkä ulkomailla. Uimassa kävin uima-altaassa peräti kolme kertaa (joka vesipeto-Kuopuksen mielestä on sama kuin en olisi uinut yhtään kertaa); mulle sopiva uintiveden lämpötila on n. +30....... yhtenä päivänä sitten lilluinkin jo hotellin lämpimässä porealtaassa :D Välimeressä kävin ainoastaan huljuttelemassa varpaita ;)
Allasalue meidän parvekkeelta nähtynä
Suomalaisia enemmän paikalla tuntui olevan brittejä ja ette kyllä usko mutta emme kuulleet sanaakaan venäjää koko reissussa! Kuulimmekin "lähes paikalliselta" eläkeläisukolta, että britit ovat "ostaneet venäläiset ulos" Aurinkorannikolta. Koska lomasesonki oli jo päättynyt ja talvikausi käynnistymässä, oli jonkin verran myyntikojuja lähistöllä suljettuna. Se ei meitä haitannut, sillä me yleensäkin kierretään ne uimapatjarantapallopyyhekojut mahdollisimman kaukaa. Tosin yleensä lapset "tarvitsee" niistä kojuista jotain- tällä kertaa haettiin yksi pallo allaspelejä varten.

Aina kun lapset on reissussa mukana, mennään sitten lasten ehdoilla. Tämä reissu ei tehnyt poikkeusta. Se tarkoittaa sitä, että suurin osa ajasta vietetään allasalueella eli ei lähdetä kilometrien päähän etsimään "jotain kivaa paikallista ruokapaikkaa". All inclusive-matkoja ei kuitenkaan olla vielä koskaan testattu, kun tuntuu että me halutaan edes muutama metri poistua allasalueelta :D Ruokalista Kuopuksella oli melko ykspuolinen; pitsaa, hampurilaista, ranskalaisia, hampurilaista, pitsaa ... me ei olla ravintopoliiseja koskaan lomalla ;)
Äipän minttukaakao. Jäi juomatta. Taitavat tehdä drinksuja brittiläiseen makuun, sen verran vahvaa kaakaota oli...

Malagasta löydettiin IHANA texmex-take away ravintola. Todella edullinen ja IHANAA sapuskaa!

Benalmadenan lisäksi pyörähdettiin Fuengirolassa tapaamassa Miehen sukulaisia, jotka olivat useamman viikon auringosta nautiskelemassa. Malagassa käytiin katsomassa urheilua (ollaan kovia penkkiurheilijoita :D). Shoppailut jäi aika vähiin tällä reissulla. Pyörähdettiin me Marokon puolellakin, se on aivan oma lukunsa kuten arvata saattaa, joten siitä juttua tuonnempana.
Malagassa shoppailuhetkellä eksyttiin vahingossa tukkukauppaan!!! :D Siellä oli vaikka ja mitä edullisesti. Ihania pikkusuolasia saisi näistä tehtyä, mutta tuskin olisivat säilyneet ehjinä kotiin asti ;)

Benalmadenan satama oli huikean kaunis!!!! ...hieman olis houkutellut kysymään taustalla näkyvien kämppien hintoja; siellä näkyi olevan muutama vapaana.....

Benalmadenassa oli myös Sealife, johon Kuopus välttämättä halusi (Krokotiilipuiston puolestaan halusi jättää väliin- ja se sopi mulle oikein hyvin! :D )
Aurinkorannikko teki siis myös minuun vaikutuksen sillä, että turistipaikat eivät tuntuneet perinteisiltä rysiltä, vaan paikallista asutusta ja väestöä oli turistien joukossa ihan kiitettävästi. Lisäksi lyhyiden matkojen päässä on paljon nähtävää (jota me ei valitettavasti ehditty nyt käymään läpi) ja harkitsen vakavasti että tuonne(kin) voisin toisenkin kerran matkustaa. Meillä oli auto vuokrattuna, joka oli tosi kätevä- säästää jalkoja kummasti.... Minäkin rohkenin auton rattiin; liikenne tosin oli sellasta kaasu pohjaan ja sekaan-tyyppistä eli ei ehkä ihan aremmille kuskeille suositeltavaa :D :D :D

Tämä matka oli ns. omatoimimatka- varasin netin kautta lennot, majoituksen sekä auton. Kaikki sujui hienosti, vaikka aina se hieman jännittää kun itse noitten asioitten kanssa säätää.... ;) Kuten Mies mainostaa tuttaville ja kylän miehille: "mun ei tarttee kuin näyttää keltaista valoa, niin rouva hoitaa matkajärjestelyt". Ja näin se meillä toimii: a) esittelen eri kohteita ja hotelleja, joista YHDESSÄ ( :D ) valitaan kohde b) etsin nähtävyyksiä/retkiä/sun muita aktiviteettejä ja esittelen myös ne muulle porukalle c)...sitten sitä jo melkein istutaan koneessa tälläisissä maisemissa........

Auringonnousu keittiön ikkunasta katsottuna. Mulle kelpais kattella tälläsiä näkymiä pitempäänkin ;)

...eikä se ole hullumpi tuo auringonlaskukaan kattella :)

Meillä alkoi tällä kertaa jo lomakohteessa seuraavan matkan suunnittelu. Tällä kertaa Mies totesi, että seuraavaan reissuun lähdetään kahdestaan ! ...edellisestä on jo kulunut tovi, koska minä en ole malttanut lähteä ilman lapsia ;) Vähän on ajatuksissa, JOS ensi keväänä vaikka jonkun pidennetyn viikonlopun pääsisi toteuttamaan. Mutta kattellaan sitä sitten keväällä. Nyt toivutaab edellisen reissun taudista- se on nimittäin nyt kestänyt 1,5vkoa ja jouduin tänään käymään lääkärissä asian tiimoilta. Sairasloma jatkuu tämän viikon. Eli....se myös tarkoittaa sitä, etten vieläkään ole päässyt laittamaan joulunmerkkejä tupaan!!!!!!!!!!! :(

Ai niitä reissun negatiivisia puolia... meillä oli kolmen makkarin ja kolmen kylppärin ihana huoneisto, josta vaihdoimme toisena yönä väliaikaiseen huoneeseen nukkumaan. Hotlan diskon sisäänkäynti oli meidän partsin lähellä (näkymä oli siis autotiellepäin) ja se musa ei oikein enää tässä iässä iske.... Huone vaihdettiin, kosks Kuopus jolla on maailman parhaat unenlahjat, ei saanut nukutuksi. Hienosti meille järkättiin uusi huoneisto kahdella makkarilla ja kylpyhuoneella ja tuolla ihanalla näköalalla merelle. Vaan kuinkas sitten kävikään: kerrosta alempana olevasta ravintolasta kuului myös musaa :D Ja ne britit...ne tykkäs kyllä juhlia aika myöhään.... Se mikä hieman yllätti, oli se että niiden aika pienetkin lapsukaiset kiljuivat aina puolen yön molemmin puolin ns.menossa mukana. Mutta nuo metakka-asiat on sellaisia, joille ei mitään mahda- se oikeestaan kuuluu osana noihin reissuihin...............

PS: Koittakaa kestää tätä karseeta ulkoasua toistaiseksi. En jaksa itse paneutua (etenkään nyt petipotilaana) siihen ja odottelen, että tuo teiniosasto tekis taikatemppuja tälle blogille ;)
1 kommentti:

  1. Oih! Ihana loma teillä on ollutkin!
    Mie olen puhunut jo vuosia siitä, että eläkkeellä muutan espanjaan aina talvikausiksi...pitäisi vissiin aloittaa jo tutustuminen paikan päällä :-)

    VastaaPoista